Воден апокалипсис – така румънските медии обобщават последиците от силна

...
 Воден апокалипсис – така румънските медии обобщават последиците от силна
Коментари Харесай

Силна буря в Румъния пренасочи полети към България, три стюардеси са в болница

 

" Воден апокалипсис " – по този начин румънските медии обобщават последствията от мощна стихия в Румъния през миналата нощ. Тя е провокирала безпорядък в Букурещ.

Около 23:00 ч. жителите на румънската столица са получили предупредително известие, че времето ненадейно се утежнява и е по-добре да останат на несъмнено на закрито. Метеоролозите са издали червен код за рисково време, показва Българска телеграфна агенция.

След падналата градушка и изобилните превалявания канализацията не е могла да поеме голямото количество вода и улиците са се наводнили. Водата е стигнала до подземни паркинги, жилищни блокове и даже до домовете на хората. Някои от жителите споделят, че естествената буря е блъснала със мощ като на вихър. 

 Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък 2 мин. Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък  Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО) 4 мин. Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО)  Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си 1 мин. Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си  „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване 2 мин. „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване  Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ) 2 мин. Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ)  Какво време ни чака през почивните дни? 1 мин. Какво време ни чака през почивните дни?  Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък 2 мин. Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък  Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО) 4 мин. Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО)  Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си 1 мин. Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си  „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване 2 мин. „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване  Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ) 2 мин. Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ)  Какво време ни чака през почивните дни? 1 мин. Какво време ни чака през почивните дни?

Наводнени са 107 улици, 208 къщи, семейства и изби, 71 автомобила. Изкоренени или съборени са 60 дървета и 7 стълба. Отнесени са три покрива. Пожарникарите от Генералния инспекторат за изключителни обстановки на страната са се намесили в над 400 обстановки.

Проливният дъжд е провокирал безпорядък и към най-големия стадион в страната – „ Арена Национала “ в Букурещ, където през вчерашния ден за втора поредна вечер заби английската музикална група Coldplay.

Десетките хиляди фенове са минали през същинско премеждие, пробвайки се да се приберат вкъщи след шоуто. 30 минути след края на концерта доста от тях са се върнали на стадиона и са се скрили под навесите на спортното оборудване. 

Премиерът Димитър Главчев заяви, че единствено образно е видял вредите и ги дефинира като „ тежки “.

Проблеми е имало и във въздуха. Три стюардеси са били ранени в турбуленция по време на полет на нискотарифна компания от Букурещ за Хамбург. Инцидентът е станал над Крайова и самолетът се е върнал в Букурещ, където стюардесите са били признати в болница. Те са с леки пострадвания по главата и краката. 

В същото време няколко полета с последна дестинация Букурещ са изчаквали във въздуха времето да се усъвършенства, с цел да кацнат на летище " Хенри Коанда " (Отопени) или са били пренасочвани към други летища.

" Полетът на компанията HiSky сред Тимишоара и Букурещ е кацнал на летището в София, а този, изпълняван от SkyUp израелската самолетна компания Arkia по маршрута Тел Авив – Букурещ, e кацнаl в Бургас ", оповестяват румънските летищни управляващи.

„ Имаше лед с размера на яйце “, сподели за bTV кметът на Нова Загора

Повече от 15 700 повиквания е имало на незабавния телефон 112 сред 19:00 и 02:00 чaса в четвъртък, показват от Специалната телекомуникационна работа на Румъния.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР